Legacy  

Orkesteret «Legacy» fra Elverum er for mange et nytt bekjentskap, sjøl om besetningen i bandet alle har kortere eller lengre erfaring fra ulike band som turnerte rundt på samfunnshus og bygdetun i 60-, 70- og 80 – åra.  Mange som svingte seg rundt på dansegulvene i denne perioden vil huske Elverums bandet «Doodle Bugs», «Country Mix» senere «Watt 62» fra Osen, Renabandene «Virus» og «Live-Team».  Disse bandene, og noen flere, var starten på karrieren for medlemmene i «Legacy».  Noen av bandmedlemmene har i perioder vært mer aktive enn andre, men likevel har gleden ved å kunne spille til dans ligget latent i de rustne «dansebandsjelene».

Høsten 2003 ville noen ildsjeler på Rena «mimre» over det aktive lokale musikklivet i 1970 - åra.  Resultatet ble to konsertkvelder der man fikk gjenoppfrisket minne om band som Black Cougars, Clou, Exit, Air Condition, Confusion, Fokus, Killers, Live Team, Selection,  Explotion, Serve og Virus. 

Ikke alle band greide å samles til ny innsats, men for Arild Bjørsland som var bassist i Virus fra 1970 til 1976, og Geir Grunt som spilte gitar og sang i Virus fra 1970 til 1973, ble konsertopplevelsen så sterk, at de fortsatte å spille.  Sammen med Knut Grønstad, trommeslager i Virus fra 1970 til 1974, startet de et bandprosjekt de kalte «Old Fellows Band».  

Ulike gamle og nye venner var innom bandet i korte perioder.  Senhøsten 2004 møtte det opp en «multi-artist» fra Osen på øvingskvelden – Jens Sagen.  Gjennom familiebandet «Familien Sagen» fikk Jens sin grunnskolering på de skrå bredder med trekkspillet på fanget.  I midten av 1980 - årene byttet han trekkspill med gitar, og ble en del av «Country Mix».  Da en av Jordets store sønner, Bjørn Løvås, tok over som gitarist, plukket Jens opp trommestikkene.  Disse holdt han fast i fram til han avsluttet sin karriere som trommeslager i 1995.

«Old Fellows Band» beholdt denne besetningen fram til 2006/2007, da bandet ble utvidet med Kristin Meiningen.  Kristin sang og trakterte trekkspill og gitar, og ga bandet mulighet til å utvide repertoaret.

I 2009 dukket ønsket om en tradisjonell besetning i bandet, slik de hadde hatt det i 1970 årene  -  trommer, bass, key-board og to gitarer.  Ryktene gikk om en spillesugen, «arbeidsledig» gitarist på Rena.  Live-team sin gitarist og sanger, Jan Inge Granbakken, var klar for nye utfordringer.  Jan Inge var med å starte Live-Team i 1972, og var nok et produkt av det aktive musikkmiljøet på Rena i 1970 – årene.  Jan Inge var også innom «Virus» i perioden 1980 – 81.

Vinteren 2010 – 11 opplevde bandet en nedtur.  Knut ble syk, og måtte etter hvert trekke seg.  Trommeslagere er vanskelige å erstatte, og bandprosjektet var nær ved å bli lagt ned. 

I lett desperasjon ble Arild Engemoen kontaktet.  Arild Engemoen er kjent fra «Doodle Bugs», og ryktene visste å fortelle at han i en lang periode hadde jobbet ganske sterkt for å få «Doodle Bugs» tilbake på scena.  Til tross for et program som innebar plateproduksjon, deltakelse på Seljordfestivalen og tur til Færøyene, var Arild villig til å gi «Old Fellows Band» en håndsrekning.  Noen har uante ressurser å ta av når det er snakk om å få lov til og spille.  Arild startet sin musiker karriere på midten av 1960 – tallet med «King Stones», og trommestolen i «Doodle Bugs» overtok han i 1968.  Erfaring fra mange år på ulike scener og ikke minst 15 utgitte plateproduksjoner, var et lykketreff i den situasjonen bandet var i.

Etter å ha gjort unna avtalte oppdrag, valgt gutta å avslutte «Old Fellows Band».  Bandet hadde vært et prosjekt med utgangspunkt i gamle «Virus», men nå var det bare Arild og Geir igjen.

Gutta hadde på ingen måte lyst til å henge gitarene på veggen og pakke ned trommene, så på ettersommeren 2011 ble de enige om å starte et nytt prosjekt  - «Breeze».  Arild Bjørsland - bass, Jens Sagen - key-board og sang, Jan Inge Granbakken - gitar og sang, Geir Grunt -  gitar og sang og Arild Engemoen – trommer.  Arild Engemoen tilpasset aktivitet inn i «Doodle Bugs» sin spilleplan, og så var de i gang igjen.

Etter en relativt kort periode, oppdaget gutta at det var flere band som brukte navnet «Breeze».   For ikke å tråkke trønderbandet «Breeze Band» på tærne, var det naturlig å finne et nytt navn.  Navnet burde si noe om hvem de er, eller hva de står for.  Bandet ønsker å gi uttrykk for en tradisjon fra egen oppvekst ved å være et orkester som spiller coverversjoner av musikken de vokste opp med.  En egen side ved musikkarven føres på mange måter videre.  I 1960 – og – 70 årene hadde mange  band en forkjærlighet for engelske navn, og slik ble det denne gangen også.  Navnet ble «Legacy».

Gjennom de ulike prosjektene har en ting stått fast, og det er musikken de formidler.  Slagere fra oppveksten preger repertoaret, og artister som Chuck Berry, Elvis, Eagles, Beatles blir alle representert når «Legacy» spiller opp til dans.